okt 26, 2015

miniBOOSTER: Akár 5000 bar nyomás elérése



Image

Az egyedülálló, kompakt nyomásfokozó egység automatizált rendszerekben akár 5000 bar nyomást is lehetővé tesz.

A gépipar fejlődésével fokozódnak a követelmények a hidraulikus rendszerekkel szemben is. Problémát jelenthet, hogy több 10 tonna szorítóerőre lenne szükség egy munkadarab biztos rögzítéséhez, azonban a telepített hidraulika rendszer átalakítása nagy költségekkel járna, vagy éppen a helyhiányból adódóan kivitelezhetetlen. Egyedülálló megoldást kínálnak a miniBOOSTER hidraulikus nyomásfokozói.

Előfordulhat, hogy a helyszínen felhasználható legnagyobb nyomásérték nem elegendő a szükséges erő eléréséhez. Bár a feladat elvégzéséhez szükséges erőt többféleképpen el lehet érni, ez manapság már kevés ahhoz, hogy egy rendszert hatékonynak nevezhessünk. Ha az új, nagyobb nyomást igénylő feladathoz nem elegendő a meglévő hidraulikus rendszernyomás, nem szükséges új egységre beruházni. A legegyszerűbb megoldás a kompakt nyomásfokozó egység, amely automatizált rendszerekben akár 5000 bar nyomást is lehetővé tesz.

 

 

A hidraulikus nyomásfokozó a bemenő alacsonyabb nyomásértéket egy megfelelő magasabb kimeneti értékre alakítja át. Működése egyszerű. Kezdetben az alacsony nyomású oldalon a teljes olajmennyiség folyik a henger felé, azaz a henger nem veszít sebességet, majd amikor a kimeneti eléri a bemeneti nyomást – vagyis a rendszerben felépült a maximális nyomás – egy váltószelep az olajmennyiség egy részét átirányítja a magasnyomású dugattyú felé, így elérjük a kívánt nyomásértéket. Ebből adódóan, ahogy növekszik a nyomás, úgy csökken a folyadék mennyisége, hiszen egy részét a kiáramló folyadék nyomásfokozására használja fel.

Többféle kivitel létezik: a menetes, valamint a peremes kivitelekkel közvetlenül a befogóeszközhöz vagy a szeleptömbbe tudunk becsatlakozni, ezzel kiváltva a magasnyomású tömlőket, szerelvényeket. (Különböző építési méretekből, illetve több áttétel közül lehet választani a folyadékáramunk és nyomásfokozás mértékétől függően.)

A miniBOOSTER nyomásfokozó használatával az alacsony nyomás gyakorlatilag energiafelhasználás nélkül és alacsony hőképződés mellett lesz magas nyomásértékké alakítva. A nyomásfokozó használatával elkerülhetjük a nagyobb beruházási költségeket, nincs szükség magasnyomású szivattyúra, magasabb teljesítményű motorra, valamint a fokozó előtt nem kell lecserélni a szerelvényeket sem.

Megmunkálásnál a nagyobb nyomás miatt kisebb befogóelemek építhetőek be, így a jobb helykihasználás miatt több munkadarabot lehet megmunkálni, présgépek esetén pedig kisebb munkahengerrel elérhetjük ugyanazt az erőt. Mivel ez a készülék nem tartalmaz forgóalkatrészt, ezért élettartama hosszú. Kompakt mérete és kis súlya miatt szinte bármely hidraulikus rendszerbe beépíthető. A nyomásfokozó felhasználható a mobilhidraulikában is, például emelő- és vágó gépeknél.

 

A miniBOOSTER nyomásfokozó előnyei:

  • meglévő rendszerbe építhető,
  • automatizált rendszerekben akár 5000 bar nyomás,
  • alacsony beruházási költségek,
  • könnyű beépíthetőség,
  • megoldás helyhiány esetén,
  • hosszú élettartam,
  • magas termékbiztonság, minőség (minden terméket egyesével tesztelnek).

 

Kiss Richárd
műszaki és logisztikai vezető

 

>> Tovább a miniBOOSTER nyomásfokozók termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

 

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.